Helyi almából, ismerős ízekből készülő ciderek, mintha csak a szomszédod készítené Neked.

Lokalm Cider

Utolsó kommentek:

Rwindx 2016.06.26. 16:42:26

@Csanálosi Laura:
Szia!

Nem jártam erre mostanában nem láttam a válaszodat.
Az alapanyag természetesen alma volt (piacon vásárolt), megmosott, de nem préselve, hanem csak vékony csíkokra reszelve, élesztőtápsót kapott az azon levő előírás szerint. A második próbálkozásnál kapott sejtfalbontó enzimet is, de semmi különbség, a szobahőmérséklet 25C körüli, a választott borélesztőnek elvileg 27C-ig birnia kell (ha jól emlékszem).

Amúgy sört szoktam erjeszteni azzal nincs gond (más élesztő), az 2-5 nap alatt majdnem teljesen leerjed.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Csanálosi Laura 2016.06.09. 21:06:51

@Rwindx: Kedves Kommentelő!
Sok minden befolyásolja az erjedést. Mi volt az alapanyag? Mi volt a szobahőmérséklet? Hogyan készítetted elő az élesztőt az erjedésre? Elegendő volt-e a tápanyag (ha használtál)? :)

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

akrosztikon 2016.06.09. 16:46:17

@Zubreczki Dávidnak büdös kurva az anyja: A mondandóm lényege, hogy a cider csak egy termék. Ráadásul nem is túl különleges, így a marketingjének sem magával a termékkel és annak előállításával kell foglalkoznia, hanem egy sztorit kell építeni köré. Mivel Angliában élek, ittam már többféle cidert különböző pubokban, és igazad van abban, hogy általában savanyúak/kesernyések és nem egyforma az ízük, de mindennek semmi jelentősége. Egy termék legfontosabb tulajdonsága, hogy eladható-e. A gyümölcsös sörökről is sokan úgy tartják, köztük én is, hogy nem nevezhetők sörnek, viszont az tény, hogy jól eladható termékek, van rájuk kereslet, tehát érdemes gyártani és forgalmazni őket. Ha az édes cider piacképes, márpedig az, akkor teljesen lényegtelen, hogy szerinted nem is igazi cider. Az számít, hogy el lehet adni és pénzt lehet vele keresni. Minél jobb a marketingje, annál többet. A Lokalm cider marketingje egyenlőre silány, de idővel majd felismerik, hogy akkor tudnak növekedni, ha ezt is szakemberre bízzák, mint ahogy kerestek egy borászt is, hogy segítsen nekik a gyártásban.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Zubreczki Dávidnak büdös kurva az anyja 2016.06.09. 15:55:38

@akrosztikon:
Ellenben aki szereti a cidert, az magasról szarik ezekre. :-)

Az a baj, hogy sokan a nálunk cider néven forgalmazott édes szarokat gondolják cidernek, holott a cider (a francia cidre/szidr is meg az angol cider/szájder is, örök vita tárgya köztük, hogy ki találta ki/fel) savanyú. Angliában és Normandiában szinte minden kocsmában van többféle, csapolva, mint a sör.

És közel sem egyforma az ízük.

Cukrozni viszont biztosan egyiket sem cukrozzák, az olyan, mint a bort meg a pálinkát (cefrét) cukrozni. Lesz belőle valami lötty, de szar íze lesz a cukortól.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

akrosztikon 2016.06.09. 14:53:47

Tényleg nagyon érdekes meg minden, csak a poszt azt nem magyarázza meg, hogy mégis miért kínlódna valaki otthon azzal pénzzel és idővel nem törődve, hogy dobozos almaléből cidert kotyvasszon, miközben bemegy a boltba és párszáz forintért kap olyat, amilyet csak akar.

Ráadásul a poszt azt ígéri, hogy bemutat egy otthon is elkészíthető változatot, mindezt viszont a konkrétumok kerülésével teszi, így az olvasó, még ha akarna, akkor sem tudna cidert készíteni otthon a poszt alapján.

Értem én, hogy a szerző szeretné reklámozni egy kicsit a cég termékét, mert jól jönne, ha a cider körül is akkora "kultúra" lenne, mint a bor körül, így pedig bátran túl lehetne árazni ezt a "nagyszerű kézműves" terméket, de teljes tévút a cider esetében a marketinget a termék és az előállítás módjának nagyszerűségére építeni. Ugyanis a cider önmagában kommersz tucattermék, mint a sör, így nagy, látványos minőségbeli különbségeket még akkor sem lehet elérni, ha "kézműves" termékről van szó. Ehelyett két út lehetséges: 1. Valamilyen nevetségesen különleges almafajtát választani, pl. egy olyat, amelyet olyan fák teremnek, amelyeket tengeri iszappal trágyáznak. Ezzel kiválóan lehet mítoszt építeni a termék köré még akkor is, ha a vakteszten senki nem tudja megkülönböztetni a dobozos almaléből készülttől. 2. Csinálni egy látványos logót és keresni egy ütős nevet a mostani unalmas helyett és arra építeni, hogy a vásárlók nagy része a címke és a márka alapján választ, maga a termék pedig másodlagos. Vagyis sztorit kell építeni a magában unalmas termék köré. Persze a harmadik lehetőség az, hogy az előállítás módjának nevetséges részletekbe menő és lehetőleg szokatlan szabályozásával (pl. Holdtöltekor kezdődik az erjesztés) megpróbáljuk azt a benyomást kelteni, hogy a termék saját jogán is különleges, de ez egyrészt nem fog mindenkit érdekelni, másrészt a hitelesség érdekében be is kell tartani, ami sok macerával jár. Összességében a 2. módszer a leghatásosabb, persze ehhez fel kellene vennetek egy profi marketingest.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Zubreczki Dávidnak büdös kurva az anyja 2016.06.09. 14:22:19

@Csanálosi Laura:
Bocs, szart ingyen sem kérek.

Viszont tudom, milyen a cider. Ez meg nem az.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Csanálosi Laura 2016.06.09. 13:58:30

@Zubreczki Dávidnak büdös kurva az anyja:
Kedves Kommentelő!
Azok után minősíted a termékünket, hogy fogyasztottad már?
Amennyiben nem, vedd fel velünk a kapcsolatot és szívesen küldünk egy üveggel. ;)
Szép napot kívánunk!

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Zubreczki Dávidnak büdös kurva az anyja 2016.06.09. 13:29:23

"Számos külföldi országban"
És mi a helyzet a belföldi országokkal?

Mellesleg amit ti készítetek, az nem pompás ital, hanem almából készült fos, és főleg nem cider.

A cidert cideralmából készítik, speciális eljárással.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Zubreczki Dávidnak büdös kurva az anyja 2016.06.09. 13:25:48

"Minden nap egy alma, az orvost távolt tartja."

Már mi a faszért lenne minden nap egy alma? Minden nap egy égitest.
Vagy esetleg azt akartad írni: mindennap?
És mi a faszt keres a vessző a mondatban?

Ha analfabéta vagy, akkor meg mi a faszért akarsz mindenáron írni?

Ráadásul ilyet orvosok nem mondanak, és magyarul a hozzád hasonló idiótákon kívül senki, ez egy angol közmondás tükörfordítása.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Rwindx 2016.06.09. 13:17:21

Próbáltam én is hasonlót kétszeri nekifutásra is, de mindig megállt az erjedés félúton (3 hónap után is édes maradt) és nem tudom miért. A különbség a magasabb szobahőmérséklet, de a használt fajélesztő elvileg bőven bírta a a szobahőmérsékletet.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?

Gazz 2016.06.09. 10:58:40

Ennyi kén egy tűzhányóban sincs.

Bejegyzés: Lokalm cider- Hogyan készül?
süti beállítások módosítása